Ellos paketet har kommit

Fick avin igår men har fortfarande inte haft tid att hämta ut paketet. Måste försöka hinna med det i morron innan jobbet! Nyfiken ju:)

Bojkotta idol

Här sitter man tillsammans med sina vänner och har en trevlig kväll. Idol, godis och massa tjejsnack :)
och vad händer?Jo Daniel åker ut och Andreas är kvar?! Vad ska man säga? Jag är mållös. Tyckte Andreas skulle åkte ut redan från början och nu är han het plötsligt en av de tre finalisterna.Hur gick det till?
BESVIKEN!

dagens

...

Storhandling tillsammans

Igår var jag och min kära sambo ute och storhandlade tillsammans för första gången. Tiden har som inte räckt till tidigare, har jag varit ledig så har J jobbat, haft träning eller match men igår då var vi lediga båda två:)
Eftersom jag var ledig hela dagen var jag ute och inhandlade en klädstång somvi ska kunna ha tillfälligt medan klädkammaren är under upbygnad. Efter mycket åkande och strssande så hittade jag till slut en på Coop, då hade jag egentligen gett upp, hade varit i alla affärer som jag kunde tänka mej sälja sådana men ingenstans fanns det. Skulle handla lite inför middagen och kikade förbi avdelningen där förvaringsprylarna fanns. Och där fanns det. Jippie! Billig var den oxå endast 149:-.
Åkte och hämtade älklingen på jobbet, fixade maten och plockade ur de mesta ur klädkammaren.
Första stoppet på shoppingturen var IKEA. Mitt presentkort innehöll fortfarande 285:- så vi fick burkar till köket, galgar och behållare till sopsorteringen och behövde endast betala till 10:- SÅ här skulle man shoppa varje dag :)
Sen var det slutliga stoppet ICA Kvantum. Mycket mat blev det, tror aldrig jag har handlat så mkt mat på en och samma gång, men nu har vi så vi klarar oss ett halv år känns det som..ha ha nej en liten lätt överdrigt kanske men i alla fall till nästa vecka :) Var lite nervös över hur vi skulle få plats med allt eftersom vi inte har så mycket förvaring i köket men det gick till slut. Bra det!

Torsdag morgon

Har precis gått upp efter min frukost-lur. Brukar göra så när jag börjar sent:går upp och fixar frukost och äter med älklingen och sen när han åker till jobber kryper jag tilbaka under täcket och sover några timmar till. Var väl inte rikigt meningen att jag skulle sova till halv elva men men:)
Igår var J´s pappa här och rev den gamla garderoben och klädkammaren. Oj så stort det blev, den nya klädkammaren. Det kommer bli jätte bra och mycket plats för förvaring samtidigt som hallen kommer kännas mycket luftigare än förrut.
Här kommer några före och under renoveringen bilder. Ser inte mycket ut för världen just nu, mest rörigt men när det blir klart, då kommer det bli finfint :)
352095-36
352095-37
Inne i den gamla klädkammren. Snyggt va med orange heltäckningsmatta?!
352095-40352095-35
352095-38
Den gamla väggen samt den nya som för tillället bara är reglar. Mellan de
korta nya väggarna kommer fyra skjutdörrar att löpa.
(bilder från arbetet i söndags)

Inlägg: Vi fick som vi ville till sist, väggarna kommer nu att bli ca 23 cm, så man kan väl säga att det blev någon slags kompromiss. Men det är klart när papparna bara tänker praktiskt och definitivt inte estetiskt då kan det gå illa när man inte är med och bevakar..Nej skämt och sido nu fick vi som vi ville och det var ett lätt jobb att fixa det!

Sjukling

Ja det är väl för mig som så många andra. Sjuk! Usch! Men nu börjar det bli lite bättre, tidigare i morse visste jag inte ens hur jag skulle kunna somna för hur jag än hade huvudet så värkte det något hemskt. Måste ha kommit väldigt plötsligt, eller jag har ju gått och varit lite små-krasslig en längre tid, men i morse vid sju när jag skjutsade älsklingen till jobbet mådde jag bra. Typiskt att det ska bli så här när man har planerat in massor som skulle göras. Men jag har tagit en till Ipren nu så jag tänkte vila en timme till och hoppas det ska göra susen. Va tusan inte har jag tid att ligga här och må dåligt när vi ska börja bygga nya klädkammaren i eftermiddag. Måste ju inhandla klädställningar så kläderna har någonstans att hänga under ombygget!

Gårdagens lilla shopping

Det blev den grå koftan som jag funderade på och sen en rutig tunika (faktiskt från Mom-avdelningen)
Båda från Lindex.

Tisdag morgon

Veckans första dag hann inte mer än börja förrän den var över. Idag börjar jag inte jobba förrän klockan tre så jag ligger och slöar i sängen. Borde väl egentligen städa lite kanske men just nu har jag ingen motivation till det. Senare idag ska jag ner på stan och titta efter en känning till nyår. Vet inte rikitgt vad vi ska göra då men antagligen åka till Piteå och hälsa på J´s vänner där uppe. Hur som helst så vill jag ha en fin känning att ta på mig. Jag vill ha en svart axelbandslös knälång klänning. Helst ska det vara tyll i kjolen, a little black dress med andra ord :)
Blev tipsad om att det fanns liknande på Vero Moda, så dit ska jag bege mej sen.

352095-24

Liknaden någon av dessa.

dagens klädval

Ingen direkt inspreation idag...

Svart topp - Gina Tricot
Grå jeans - JC
Svarta over-knee strumpor - Lindex
Svarta stövlar - Skopunkten

Fjärde gången gilt

Nu ska jag göra ytterligare ett försök att titta på filmen Mr Brooks. Det är fjärde gången gilt nu. Har lyckats somna alla de andra gångerna. Förstår inte varför för den är verkligen jätte spännande. Men nu borde det väl ändå gå vägen nu när jag precis har sovit 10 timmar!

352095-17


den här julens klappar

Nu är vi redan inne i slutet av november och jag har knappt hunnit tänka ordet julklappar. Tyvärr. Det är ju det bästa som finns att hitta den perfekta julklappen till någon nära. Men i år har det varit så mkt annat i tankarna. Men nu känns det som att det mesta har hunnit lägga sig med flytt och allt så nu kan jag nog fokusera på lite annat. Sen har vi en stundande 50 års kallas i veckan också. Min älskade mamma fyller år. Hon vill inte ha någon fest utan det kommer att vara öppet hus hemma istället. Hon fyller på måndag men vi kommer ha kalaset på söndagen. Älskar dej min underbara mamma! Som tur är så är presenten redan ordnad så den behöver jag inte tänka på. Bara att lägga energin på julens och dess klappar :)

352095-31

Ny vecka igen. Redan vecka 47!

Så var det måndag morgon igen. Har haft sov morron idag också, vaknade när morbror ringde och väckte mig vid elva tiden. Förstår inte varför jag är så trött hela tiden. Måste försöka få lite mera energi. Har nu ätit Mulit Flex och hjärntabletter i snart två veckor. Älsklingen kom hem med presenten som han tyckte jag behövde, så gulligt! Hoppas bara jag ska märka skillnad snart!

352095-16
Nu ska jag försöka få i mig lite lunch innan jag åker ner på stan. Blir nog att värma en matlåda, känner inte för att ställa mig och aga mat till mig själv.

Snart är det jul igen...

Ja på lördag så är det ju faktikst exakt en månad til självaste julafton. Har lite svårt att förstå det bara, tiden går så fort. Men det är så mysigt nu när alla butiker och gallerior är så fulla av just jul. Och allt pynt sen, jag vill ha så mycket och det finns ju så mkt fint. Hur ska man kunna välja. Har funderat lite på den här elljustaken från Granit men tyckt att det varit lite tidigit att köpa den.
352095-14
Ja och som alltid när jag bestämt mig för att köpa det jag funderat över så är det slut! Att jag aldrig lär mig. Hann aldrig fråga idag men måste höra i morgon om de kommer att få in den igen. Jag gillade inte rikigt själva lamporna men jag hade tänkt byta ut dem mot runda lampor med klart glas isället, om ja nu får tag på någon.

Men mitt i min sorg över denna ljusstake så hittade jag en annan. En adventsljusstake i svart och en i vitt porslin. Den svarta var egentligen lite stor men jag tror ändå det blir en sån, eller så köper jag båda och har den ena i köket och den andra i vardagsrummet.
352095-15
Gillade i alla fall modellen, när man kan variera det man har i som man vill, efter tycke och smak. Priset var också till dess fördel. Den svarta som var modellen större kostade 169:- och sen vita mindre kostade 149:-

Thaibuffé

Innan mamma och pappa åkte hemmåt var vi och åt thaibuffé på Thain Village. Mmm gott var det, men inte alls så gott som det är i Thailand. Tycker verkligen om det landet och skulle gärna åka tillbaka, hoppas jag får möjlighet at åka dit igen.

352095-12

Söndags kväll...

Sitter hemma i soffan alldeles solo allena. Och tänk så skönt det kan vara att bara vara för sig själv. Bara tyst och lugnt! Tror jag behöver den här egna studen efter en häktisk helg. Gårdagen spenderades ute på J´s systers nya gård. Jag gjorde visst inte så mkt där, jag höll mig inne tillsammans med J´s mamma och mormor medan dom andra var ute och slet. Men det var liv och rörelse och mycket folk så det kan nog göra att man blir lite trött bara det. Tror jag har någon bacill i kroppen då jag känner mej trött och matt mest hela tiden. Sov till tolv på lördagen och kom som aldrig rikigt i gång.
Kv'ällen spenderades tillsammans med älsklingen hemma i soffan med film och godis :)

Idag har ombyggnationen påbörjats här hemma i hallen. Pappa och J´s pappa har varit och snickrat hela dagen. Jag mamma, J´s mamma och mormor vi har varit ute på shopping tur istället. Först en tur till Coop, det var visst utförsäljning på byggavdelningen. De andra shoppade loss men jag hittade inget så det blev bara lite mat.
Åkte hem en sväng och kollade hur det gick för gubbarna. Hmm och som jag förstod så hade det blivit lite miss i kommunikationen. De hade gjort väggarna 15 cm istället för 30 cm som vi hade bestämt. Som tur var gick det lätt att ändra på. Men det slutade med att det blev 20 cm isället, dom trodde de skulle bli bäst. Skulle man göra väggarna längre skulle så mkt förvaringsplats gå till spillo. Disskuterade saken med J och vi ska kolla på det sen när han kommer hem från matchen. Matchen som de för övrigt vann. Två vunna matcher den här veckan. Hoppas deras dåliga trend är på väg att vända nu!

Mamma och jag hann även med ytterligare en liten shopping tur. Först en sväng in på Chilli för en liten kik på soffan. Nu har vi besämt oss. Det blir en Bellus Largo i tyget Surat med oljade ek ben. Nu har vi, eller snarare jag velat och funderat så mkt fram och tillbaka så nu är det då beskimej dax för ett beslut!
Efter det blev det en snabb sväng in på det värsta varuhuset jag vet, nämligen Biltema. Men det slutade faktiskt med att jag kom därifrån med ett durkslag, tro det eller ej, jag som sagt att jag aldrig ska handla något där. Snyggt var det och billigt också bara 59:-. Sen väntade IKEA, mamma kom ju med ett presentkort i morse som hon hade hittat på mitt rum hemma, laddat med 500:- så då måste de ju shoppas lite.
Det blev inte så mkt men lite hittade jag i alla fall.

Fredag-kväll

Pysslandet fortsatte lite segt efter mitt långa break. Jag kom som av mej helt och alldeles. Älsklingen kom hem en helt timme tidigare från jobbet så vi hann få lite tid tillsammans innan han skulle i väg på samlingen.
Vi åt middag tillsammans och sen åkte han iväg och jag fixade undan det sista. Var så skönt att jag hann med allt jag hade tänkt.
Ungefär kvart i sju hämtade mamma och pappa upp mej och vi åkte och såg matchen tillsammans med J´s föräldrar och syster. Äntligen så blev det vinst för laget efter sex förlorade matcher.4-1!
Efter det så åkte vi och hämtade upp syster och en kompis till henne och sen blev det lite godis-handlande. Hela familjen stannade på fika och sen blev det fredags-mys i soffan. Lyckad fredag med andra ord.


dagens klädval

Har myst runt i sköna kläder hela förmiddagen så nu är det dax att "klä på" sig när klockan är så där runt ett...

Svart polo - H&M
Jeans shors - H&M Organics
Strumbyxor- Lindex
Raggsockor
Fårskinns tofflor


så där ja...

Så där då har klockan redan bli ett, timmarna har bara rusat i väg. Är man förvånad? Ne knappast tiden tycks gå i super-turbo-fart nu för tiden. Men jag har i alla fall hunnit med att tvätta all vår tvätt idag(och sprungit upp och ner i trapporna hela dagen känns det som. Kanske inte det bästa att bo på 5e våningen när man inte åker hiss själv) bloggat lite och fått i väg en beställning till Ellos. Blev SÅÅ glad när jag såg att julgadinerna jag så gärna ville ha hade kommit in igen. Förran gången hann dom ju ta slut innan ja hann beställa. Visserligen kommer dom inte förrän den 10e december, men de gör inget. Vi hinner ju njuta av dem hela två veckor innan jul i alla fall. Men sur blev jag när jag skulle skicka beställningen och fyllde i erbjudandekoden(som skulle ge 30% på hela beställningen) så står det att den inte gäller. Så då fick man sitta i telefonkö i typ 10 minuter. Var rikigt sur när jag äntligen fick prata med telefonisten. Men hon var jätte trevlig och tillmötesgående så min sura min vändes snabbt. Tänk vad mycket det gör att man får et trevligt bemötande! :)
Nu ska jag börja bära ner kartongerna till förådet och fortsätta med nästa punkt på min göra-idag-lista, det har varit ett alldeles för långt break nu...

Några ting i min beställning:



Åh jag längat tills jag får gardinerna tror dom kommer göra sig såå bra i vårt kök!

Shopping i veckan

Lite shopping från veckan. Några fina fynd hittade jag faktiskt på rea.

Grön parkas
Blommig tunika
Lila tunika
Grå tunika
Senapsgul kuvert väska
Stor plånbok men plats för många kort (perfekt för mig som har kaos i min andra)
Resårbälte
                                Alltihop från Lindex

Tee med tryck
Leggings
Stickad tröja
                           Från Gina Tricot


Gårdagens shopping...

Ja någon jätte shopping blev det ju inte..tyvärr,trots att jag hittade en jätte fin kofta och två fina tunikor på jobbet igår. Men vad gör man när pengarna man fört över inte kommit in... jo man tröst-shoppar ett lite halsband istället.
bättre än inget alls i alla fall:) får köpa det andra på måndag istället. Såg precis att nu har minsann pengarna förts över...

352095-6352095-5

Någon av dessa koftor blir det, har inte rikigt bestämt mig för vilken färg det blir ännu. Tror båda kan bli rikigt fina tillsammans med ett par jeans och en polo.


Fredag morgon...

Uppe med tuppen som vanligt. Mysigt med frukost tillsammans varje dag trots att det innebär att jag måste gå upp klockan sex... Men man kan ju alltid krya ner i sängen en stund till sen :) Idag blev det tyvärr ingen extra sovmorron..trots att jag är ledig. Hade tänkt ända min tvätt tid o tvätta i morron bitti i stället för idag men då var det så klart någon som hade tagit den...så det var bara att pallra sig i väg till tvättstugan...Men nu är två maskiner i gång och jag har faktiskt börja vakna till ordenligt.
Nu är jag ledig ända fram till måndag eftermiddag, känns rikigt lyxigt, vet inte sist när jag var ledig mer än en dag, och nu är det lixpm tre :) så nu har jag mycket tid att pyssla och greja i lägenheten...vilket känns väldigt bra,nu slipper jag stressa som vanligt nu kan jag göra allt i normal takt i stället.
Hade tänkt att jag skulle ladda upp lite bilder idag, men nu har visst sladden til kameran försvunnit i flytten, så typiskt och jag vet inte ens vart jag ska börja leta, kan ju faktiskt hända att den ligger kvar hemma någonstans.

Igår var min kära syster och hälsade på, eller hon kom snarare i onsdags kväll/natt och sov över och sen blev hon kvar tills jag åkte till jobbet vid tre. Vi hade en väldigt trevlig syster-förmiddag tillsammans. Älskar dej min fina syster, är så glad att jag har dej!

Idag är det som sagt städa och pyssla som gäller, blir nog hemma hela dagen, eller lär så bli som jag ska hinna med allt som står på min göra-i-dag-lista. Ikväll blir det hockey, j har hemmamatch ikväll. Tror både mamma, pappa och syrran skulle med och titta. Tänkte jag skulle bjuda över dom och j´s föräldrar på fika efter matchen. Vi kan ju hoppas på att det blir ett vinnar-fika då....hoppas kan man ju i alla fall, även som det sett "lite" mörkt ut de senare gångerna.

Nej nu är det dax att skynda ner till tvättstugan igen, och köra ytterligare två maskiner...

kram


dagens klädval 07-11-15

Svart polo - H&M
Blommig tunika - Lindex
Svarta jeans - Gina Tricot
Ull knästrumpor- H&M
Stövlar - Skopunkten

och så en liten mössa till det, kommer oxå fran Lindex


hoppas jag fått post när jag kommer hem

Igår vid middagen kom vi att prata om vår post. Varför vi inte fått någon..hmm...för nu har vi ju faktiskt bott här i nästan två veckor. Ja vad säger man, det kan ju vara en fördel om man har satt upp namn på brevinkastet kanske?! Det hade vi visst inte tänkt på...Men nu är det fixat så nu är det bara att vänta och se...


mysklädd minishopping

Nu ska jag göra mig klar för en liten shopping tur på stan. Det är så mycket man inser att man vill ha och saknar nu när man flyttat. Sen kanske man hittar något annat kul också :)
Ser ut att vara kallt ute idag så det får bli tjocka kläder på för jag tänkte ta en promenad ner på stan.

Oversize polo - Lindex
Svarta strumpbyxor - H&M
Benvärmare - Lindex
Stövlar - Skopunkten
Basker - Lindex



Insåg att det skulle bli för kallt med skinnjacka så det fick bli varma dunjackan istället.

Bubbel-vatten direkt i kranen :)

I söndags hade det hänt mycket när jag kom hem. Förutom de jag skrev om i tidigare inlägg så hade j´s pappa varit här och installerat våran kolsyrekran.Tack! Det blev jätte bra och ännu en snygg detalj till köket. bilder kommer senare.
Nu slipper men bära hem Loka och Ramlösa från affären, för nu har vi vårt eget bubbel :) bara att tappa upp och samksätta!

352095-20

AGA har utvecklat en egen svensktillverkad maskin kallad Carbonator som kolsyresätter kranvattnet medan det spolar ur kranen. Läs mer på www.agaconsumer.se


men nu är det tisdag och jag är ledig:)

tisdag, hoppas det blir en bra dag. Är ledig idag och det känns ganska behövligt med tanke på att jag jobbade sec dagar förra veckan och helgen var rätt stressig. Det känns att det kommer efter. Så idag ska jag bara ta det lugnt och göra vad jag känner för...ligger just nu i sängen efter en mysig frukost med tända ljus tillsammans med j, men han har åkt till jobbet nu så nu är jag solo. Ska försöka gå igenom kassarna och lådorna som syrran tog med sig igår, de sista grejerna hemifrån. Är så less på alla lådor och saker, jag vill bara ha ordning nu!Börja göra om så det blir som vi vill ha det. Känns i alla fall skönt att vi har ett fint kök att vara i, där är det bara lite små-fix kvar annars är det klart. J hade varit och köpt ny dimmer och nya eluttag dit i söndags. Så det var fixat när jag kom hem från jobbet, allt i borstat stål..såå fint, blev jätte stor skillnad jämfört med de gamla vita.ska lägga ut bilder på det sen när jag fått sladden till kameran.

FÖRE

352095-30


EFTER

352095-27

 

trasslig måndag...

ja då var veckans första dag slut och vi är nu inne på den andra...gårdagen var inte rikigt min dag alls, eller den började bra men när jag kom hem från jobbet så var det som om all min ork och energi hade försvunnit helt. fikade lite snabbt tillsammans med j innan han åkte i väg på träningen...skulle lägga mig och vila lite innan jag började med maten men började städa och plocka i köket istället och fick för en stund tillbaka lite ork..som höll i sig enda till jag skulle börja med maten..vi har en indikationsspishäll..tror de heter så..och den och jag är inte riktigt kompisar ännu..jag tror jag flyttade runt kastrullerna på alla plattorna men fick det inte att fungera.hmm och jag som skulle göra fin middag tills j kom hem...men de slutade med att han fick hjälpa mej istället..och då fungerar minsann spisen, bara han kom innanför dörren. men mat blev det i alla fall, dock lite senare än tänkt.
sen kom min kära syster och pappa på lite fika, mycket trevligt. så summa summarum så blev det iaf en rätt lyckad kväll...

go´ morron nya veckan...

så då var det måndag morron igen..känns som det är måndag fredag hela tiden. veckorna bara rinner i väg och jag hinner inte ens hälften av det jag skulle vilja göra. nu ska ja ta en snabb dusch innan jag ska börja traska mot jobbet. så skönt nu när man kan gå till jobbet och slippa alla långa bussresor, dom är verkligen ingen höjdare.
hoppas på en bra start på den nya veckan.

 

352095-23352095-22

Hann ta några mysiga bilder på vägen till jobbet.


vår blivande(?) soffa

detta är alltså soffan som vi ska ha i vårat vardagsrum..frågan är bara när den kommer...för det första så är det ju ca 8 veckors leveranstid..sen är  är ju så att jag är väldigt velig av mig och när jag då änligen har hittat en soffa som jag känner att den här vill jag ha...ja då finns den i si så där 200 olika tyger och färger...ja va säger man....beslutsångest! men viu har väl kommit så långt som att vi ska ha en mörkgrå soffa i alla fall....men jag hoppas vi eller snarare jag kan bestämma mej inom en snar framtid....


mitt nya hem...

så där nu har vi bott i våran nya lägenhet i en vecka o en dag :) och det känns bara bättre och bättre för varje dag. det känns verkligen som Hem, trots att vi inte rikigt har fått ordning på allt änu. Men det känns som vi har hunnit okej mycket i alla fall med tanke på att vi inte tog något ledigt i samband med flytten. Nu återstår faktiskt bara två flyttkartonger i vardagsrummet(!)
Idag har jag och min nyblivna sambo:) äntligen haft en hel dag ledig tillsammans. dagen startades med sovmorgon, välbehövligt med tanke på att jag har kännt mej trött o sliten de senaste dagarna, sen frukost och sen en hel dags shoppande på stan, många fina inköp blev det, en trevlig kina-lunch och sen lite span på tapeter och soffa. åh, det finns så mycket fint och jag skulle helst vilja göra om överallt nu på en gång och bara... men man måste väl hejda sig lite och börja i et rum i taget. som det ser ut nu så tror jag vi ska börja med vardagsrummet.
nu ska jag fixa i ordning lite sen-middag så det är klar när älsklingen kommer hem från träningen(träning en fredags kväll.hmm så där lagom kul..) o så klar kika lite på idols disco-fredag

kram

RSS 2.0